13 Mayıs 2018 Pazar

Tübitak 1512-BİGG devam edecek mi?

Tübitak 1512-BİGG Teknogirişim sermaye desteği programı 2018. yılı ilk çağrılarını topladı, uygulayıcı kuruluşlarca değerlendirmeye uygun bulunan iş fikirlerinin sahipleri, hazırladıkları iş planlarını Tübitak'a yolladılar. Tübitak'ın bundan sonra teknogirişimciler için yeni 1512 çağrısı açmayacağı söylentileri çıkmış olsa da, böyle bir gelişme şu an için söz konusu değil.



Aksine, Tübitak kendi sitesinde yaptığı bir duyuruda, TEYDEB programlarıyla ilgili iyileştirmelerin yapılacağı ve süreçlerin daha da sadeleşeceğini bildirmiş ve "Yeni TEYDEB sürecine yönelik programın uygulamaya alınması hazırlıkları tamamlandığında, gerekli bilgilendirme ilgili tüm paydaşlarımıza Kurumumuz tarafından yapılacaktır." denmiştir.

2018'de de geçmiş yıllarda olduğu gibi BİGG programına başvurularımı yaptım. Bu sefer uygulayıcı kuruluş olarak başvurduğum Marmara Teknokent'in Mart ayı içerisinde Darıca'da düzenlediği eğitim programlarına katıldım.



BİGG çağrılarına başvurmak isteyen lisans son sınıf öğrencileri, ya da yeni mezun girişimcilerin uygulama esaslarını ve Teb Girişim Evi'nin Let's Up programı çerçevesinde iş planı hazırlamaya yönelik dökümanını paylaşmakla beraber, konuyla ilgili çeşitli bloglarda tecrübelerini aktaranların yazdıklarını da araştırmanızı tavsiye edebilirim.

Nihayetinde 1512-BİGG programı şu an için bitmiş değil, aksine Tübitak'ın 2023 hedefleri doğrultusunda süreçlerini iyileştireceği ve yalınlaştıracağı da duyurulmuş durumda. Hatta bazı uygulayıcı kuruluşlar 2018'in 2.çağrısı için başvuru toplamaya şimdiden başlamış durumda. 

2015 yılında Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı'nın Teknogirişim hibe programında son aşamada Ankara'da yaptığım sunumda elenmiş, daha sonraki yıllarda da her sene BİGG çağrılarına başvurup, uygulayıcı kuruluşlarda elenmiş biri olarak bu sene ikinci aşamaya kalmaya hak kazandım. İkinci aşama panel değerlendirmeleri sonucunda iş planım hibeye hak kazandığı takdirde, geçmiş yıllardaki ve bu sene teknogirişim başvuru süreçlerim ile başvuru ve iş planı dökümanlarımı da güzel bir anlatımla paylaşmayı çok isterim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder