12 Mayıs 2017 Cuma

Wouxun KG-UVD1P Kilitlenme Problemi ve Çözümü

Wouxun KG-UVD1P el telsizimi bir süredir kullanamıyordum, cihazı açar açmaz ekranda anlamsız ibareler beliriyor, telsizin üzerindeki tuşlar ve telsizin kullanım menüsü de hiçbir işlev görmüyordu. Sorunu çözmek için cihazın hafızasına erişip erişemeyeceğimi kontrol etmek ve erişebiliyorsam hafızayı resetlemek istedim. Telsizi Windows 8 işletim sistemli PC'ye USB kablo ile bağladım ve bilgisayarın henüz tanıyamadığı telsizle iletişim kurabilmesi için yükleyeceğim driver'ı aramaya başladım.


Telsizcilere bir çok farklı konuda faydalı içerik sağlayan Miklor'un sayfasında Wouxun KG-UVD1P modelinin de kullandığı USB kablolar için aygıt sürücüsünü buldum. Yine aynı adresten öğrendiğim kadarıyla Windows 10 kullananlar ya da eski sistemlerinde updateler sonucu sürücüleri güncellenmiş olanların da kullanması için en uygun olan sürüme sahip ve sistemime en uygun USB kablo driverlarını (Win Driver Prolific 3.2.0.0) buradan indirdim.




Siz de telsizinizi PC'ye bağladıktan sonra Aygıt Yöneticisinde Profilic USB-to-Serial Comm Port'u görebildiğiniz takdirde Windows'un otomatik yüklediği sürücüden ziyade son indirdiğimiz sürücüyü sisteme tanıtırsanız, sürücü kaynaklı sorun yaşama ihtimalinizi en aza indirebilirsiniz.



Driver yükleme safhasını atlattıktan sonra, Wouxun'un sitesinde bulunan KC8UNJ çağrı işaretli Jim Mitchell'in programladığı KG-UV Commander'ı kendi web sitesinden indirebilirsiniz. Yazılımın Transfer menüsü altındaki COM Port'tan telsizin bağlı olduğu COM Port'u teyit ederek, cihazla bağlantının sağlandığından emin olduğunuz takdirde kanal listesi halihazırda boşken, Write To KG-UV komutunu verdiğiniz zaman cihazın hafızasındaki kanal bilgileri silinecek ve telsiz brick halinden kurtulacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder