18 Haziran 2018 Pazartesi

Tek Tıkla Kriptopara Madenciliği: Winminer

O an madenciliği en çok kâr getirecek kriptoparayı elde etmek üzere bilgisayarınızı kullanan ve bunun karşılığında size getirisini ödeyen Nicehash hacklendikten sonra benzer bir sistem olan Winminer'ı denedim. Winminer da aynı şekilde uygulamaya hesabınızla giriş yaptıktan sonra bir ön değerlendirme yaparak kriptoparaların olası mining getirilerini tespit ediyor ve ardından CPU ile GPU'nuzu opsiyonel olarak madencilik için kullanılmaya bırakabiliyorsunuz.


Winminer o an hangi kriptoparayı kazıyor olursa olsun, bakiyeniz dolar cinsinden hesabınızda birikiyor. Bir süre sonra hesabımda biriken 10,43 dolar'a ulaşan bakiyemi, Litecoin cinsinden çekerek Koinim'deki hesabıma aktardım. 10 doların üstünde bakiyeniz biriktiyse siz de Litecoin çekimi yapabiliyorsunuz. Bu işlemler sırasında WinMiner 0.00308369 LTC komisyon aldı, ayrıca işlem ücreti olarak da 0.001 LTC ödedim. Dolar/TL kuru da 4.70 civarındaydı bu sırada.


Koinim'deki cüzdanımda, LTC blokzincirindeki 6 doğrulama sonrası LTC'lerim görünür oldu. LTC blokzincirinde 6 doğrulama yaklaşık 15 dakikaya tekabül ediyor. Koinim'e LTC ya da BTC gönderiyorsanız, sitede size gösterilen alıcı cüzdan adresinizin her gönderi sonrası değiştiğini, ancak eski adreslere de kriptopara gönderimi yaptığınız takdirde bu bakiyelerin hesabınıza yansıtıldığını da hatırlatayım.


Koinim'de LTC'lerimi %0,4 komisyonla bozdurduktan sonra TL cinsinden paramı hesabıma çekme talimatı verdim. TL çekmeden de Koinim ayrıca 3 TL kesinti yapıyor. Bu işlemi Pazar günü yapmıştım ve Pazartesi sabahı Koinim'den gelen para hesabımdaydı. Bütün bu sürecin işleyişini ve komisyon oranlarını size göstermek açısından paylaşabileceklerim özetle bu kadar.

İşleyiş her ne kadar sıkıntısız gözükse de Nicehash, Winminer tarzı yapılar kullanıcılara yeterince güven veremiyor. Mt.Gox gibi büyük borsaların bile bir günde ortadan kaybolabildiği kriptopara piyasasına emek ya da sermayenizi ortaya koyarken temkinli olmanızı, kazançlarınızı peyderpey başkaca yatırım enstrümanlarına kanalize etmenizi tavsiye edebilirim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder