3 Haziran 2017 Cumartesi

Serverpilot İle Digitalocean VPS'e Wordpress Kurulumu



Serverpilot.io ile DigitalOcean'dan aldığınız VPS'ler üzerinde herhangi bir konsol erişimine gereksinim duymadan multisite hosting konfigürasyonu için Serverpilot.io'yu kullanabilirsiniz. Serverpilot.io el değmemiş bir Ubuntu DigitalOcean droplet'ine bağlanarak PHP, nginx ve SQL kurulumlarını yapıyor ve domaininize özgü bir klasörü müstakbel web siteniz için hazırlıyor. 

Digitalocean'da bir droplet ve Serverpilot.io üzerinde bir hesap açtıktan sonra yapmanız gereken, ilk kurulum için SSH bilgilerinizi Serverpilot.io'ya vermek.


Hesabınızı VPS ile bağdaştırdıktan sonra droplet üzerinde istediğiniz siteyi host edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, "New App" butonunu bulup basarak kuruluma devam etmek. Akabinde, geleceğiniz "Create An App" adımında bir uygulama/web sitesi adı belirtip, domaininizi, wordpress kurulumu isteyip istemediğinizi, PHP versiyonunuzu ve Server/System User seçimlerinizi yapıyorsunuz. Wordpress kutusunu işaretlediğiniz takdirde, site başlığını ve wordpress admin hesabıyla ilgili kullanıcı adı/şifre tanımlamalarını yapmanızı istiyor Serverpilot.io



Ardından sitemiz ana dizinde apps/APPNAME/public klasörü altında yerini alıyor. Domain panelinizden DigitalOcean'ın nameserverlarına gerekli yönlendirmeyi yaptıktan sonra siteniz yayına girecektir. Eğer sıfırdan bir kurulum yapmak yerine başka bir serverdaki wordpress sitenizi DigitalOcean'a taşıdıysanız SSH ile VPS'e login olup şu komutu sisteme vermeniz gerekmekte:

$ sudo chown -R serverpilot:serverpilot /srv/users/serverpilot/apps
Aksi takdirde herhangi bir plugin kurulumu ya da benzeri bir işlemde "Connection Information To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host." hatası alabilirsiniz.

1 yorum:

  1. My brother suggested I would possibly like this blog. He used to be entirely right. This put up truly made my day. You cann't consider just how much time I had spent for this info! Thanks! netflix sign in

    YanıtlaSil