7 Haziran 2017 Çarşamba

Arduino ile P10 Panel Sürmek

Artık Led Tabela uygulamalarında 16x32 cm. ebatlı P10 led paneller kullanılan standart ürünler halini aldı, bu modüller de genelde piyasada bulunan TF serisi kartlarla kontrol ediliyor. Pekala Arduino ile de P10 panel sürmek mümkün. Bunun için tek yapmanız gereken DMD library'yi edinip, Arduino ile doğru bağlantıları yapmaktan ibaret.



DMD kütüphanesinin sahibi Freetronics, aynı zamanda P10 panelleri Arduino ile sürmek için data kablosunu kolayca Arduino'ya bağlayabilmemizi sağlayan DMDcon adlı bir küçük konnektör kartı tasarlamış. Dilerseniz satın alabilir, ya da DMDcon'u github sayfasından inceleyerek bir örneğini kendiniz de yapabilirsiniz, hiçbirini de yapmayıp doğrudan Arduino'yu P10 panelinize jumper ve benzeri birkaç kablo parçasıyla bağlamanız mümkün.



P10 panel data kablosunu çentiği sağa bakacak şekilde giriş yuvalarını karşınıza aldığınızda ve çentikli olan tarafı A, diğer tarafı B olarak adlandırdığımızda, bağlantı şeması örnekte gördüğümüz gibi olmakta. Arduino'nun 9. pin yuvasından çıkan kabloyu P10 soketinin sağ üstten ilk yuvasına (A1), B yüzüne ise Arduino'dan çıkan 6 ve 7 numaralı pinlerden gelen kabloları üstten ilk iki soket yuvasına bağladıktan sonra bir yuvayı boş bırakarak geri kalanına da aşağı doğru 13, 8  ve 11. pinlerden gelen kabloları yeruzaleştirdikten sonra DMD library ile birlikte gelen örnek Arduino kodlarını P10 panelinizi sürmek için kullanabilirsiniz. TF serisi kartlar her ne kadar ethernet, wireless ve benzeri arabirimlerle birlikte, müthiş bir font, görsel efekt desteğiyle P10 panel sürme imkanı veriyor olsalar da Arduino ile tümleşik kullanabileceğiniz shieldlar ile birçok  değişik spesifik uygulama yapmanız mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder